finish çizgisine doğru son adımlar

Nasıl geçti diye sordular beni merak etmiş olanlar. Düşündüm ve bulamadım cevabını. Ne hissettiğimi anlayamadım bir türlü. Bir yandan "we found your defense satisfactory" diyen Andreas'ın sesi çınlarken kulaklarımda, öte yandan da juri boyunca gelen eleştirileri düşündüm. İki saatlik bir juri önünde yazdıklarını savunmak zorunda bırakılmamın stresi ve, soruları algılamaya ve cevaplamaya yoğunlaşmış bir beynin yorgunluğu altında, boş bakan bir yüzle çıktım juriden. Birkaç düzeltme verdikten sonra beni tebrik eden juri üyeleri, güle oynaya yanımdan geçerken, ben şaşkın ve solgun bir yüzle baktım, beni merdivenlerde bekleyen Funda'ya. Hiçbir his yoktu içimde...Ne hayal ettiğim bir sevinç, ne de kortuğum bir hüzün. İlginç dedim içimden, hiç böyle ummamıştım sonu.

Finish çizgisini henüz tam aşmış değilim ama kazanacağımın kesin olduğunu yeni öğrendiğim bir koşuda, son yorgun adımları atıyorum. Düzeltmeler ve son rötüşlardan sonra, "doktor" ünvanını verecekler bana. "Artık karnımız ağrıyınca sana geleceğiz" diye dalga geçen dostlarıma gülümseyip, tüm bu çabalarımın ve emeklerimin ne için olmuş olduğunu merak ediyorum yine de...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ilk 'geçmiş olsun' benden.
çok sevindim.


merak ettigin konuya gelince...
bugüne bugün doktor olmuşsun,
cevabını sen bilmeyeceksin de
kim bilecek.
:)

oz.
Fuliyama dedi ki…
Ozi,

Sen hiç, bir sürü çaba, emek, enerji sarfettigin bir iş, ilişki, vs, gibi şeylerin ardından, bu kadar çabanın sonunda ne oldu peki diye sormadın mı?

Bu soruyu, o enerjiyi sarfederken diil de, herşey bitince sormadın mı hiç?:)

Sanırım benin bu sorum da böyle bir soru. Tabi ki çok mutluyum ama bu mutluluk aslında doktor ünvanını aldıım için diil, daha ziyade, içimdeki bir doğumu bitirdiğim için. "Tez'ini çocuğun gibi savun" demişti juriye girmeden önce bir dostum. Haklıydı sanırım:)

Çok öptüm:)
funda dedi ki…
benim d 1gun andreasin onunde savunacak 1cocugum olur umarim, tez olmazsa cocuk yapar gelir savunurum, "o kirmadi, uyuyodu o saatte, hem bakin melek gibi 1yuzu var o yapmis olabilir mi" derim, yemezlerse "ben kirdim" derim.

"bu kadar çabanın sonunda ne oldu peki diye sormadın mı? Bu soruyu, o enerjiyi sarfederken diil de, herşey bitince sormadın mı hiç?" diosun ya oz'a, mesela benim hayatim boyle geciyo, (cvp eet degdi!) bunu en ii bilenlerden 1i d sensin zaten :) sanirim herkes etrafiyla sandigi ama aslinda kendiyle olan boyle 1hesaplasmaya zaman zaman giriyo.

bu seferlik kendine sordugun bu sorudan alacagin cevap ic huzuru olsun. sen yaptin, senin basarin, bunu da yapabilirim dedigin seyler listesinde yanina 1tik atabilirsin. darisi postdoc'un basina. feylezofvari konusmaya gerek yok, 4sene ugrunda calistigin 1seyi basardin, eferim, hadi gidip icip kutlayalim! yok once imzalari attirip, teslim et o zaman kutlariz. ben d noise okiim. hem ankarada havuz keyfi pek nefs!
Adsız dedi ki…
fulyacigim,

o soru öyle eski ki.
bütün düşünürlerin bir cevabi var neredeyse.

önemli olan seninki.

gerisi boş laf. içini doldurmaz.

oz.
Adsız dedi ki…
Yanlış anlaşılmaktan korktum.

'Boş laf' derken, kimseyi ayırmıyorum. Engels de gelse 'boş konuşur.' (sakalı da olsa anlatamaz).

Varlıgın sebebini varlıgın kendisinden başkası açıklayamaz.
Açıklayamamalı.
Degil mi ki 'biricigiz'.

Başka yanıt çabaları boş kalır.
içini doyurmaz.

...

ileteşemedim.
bugün de aç kaldım.

oz.
Fuliyama dedi ki…
Ozi'cim,

Iletişim denen şey zaten mümkün mü ki gerçekten? İnsan kendi süzgecinden algılıyo, kendi kodlariyla algiliyo herşeyi...ama şöyle de bişi var, kocaman bir havuz, insanlarin yaydii düşünceler, ve her insan bu havuza magruz kaliyo..yani aslinda cok da ayrı diil, düşünülmemiş, yada düşünülemez diil, hepimizin düşünceleri...

Neyse sonuçta belki senin, yanlış anlaşılma korkun da yanlış:) Belki kimse seni ayrımcılık yapiyo diye algılamadı zaten:)

Varlığın sebebini açıklama arzusu hep var olacak bence.. sonsuz olasılıklar, yorumlar, düsüncelerle beraber...

Çok öptüm seni
funda dedi ki…
havuz deyince, bu aksam havuz aksami :)
(daa yuzeysel 1 insan olamam di mi hehe, ya pardon ciddi konusmalarin icine ediyorum da havuz ama ya hem d olimpik[nik])
Fuliyama dedi ki…
evet havuzu ben de sabırsızlıkla bekliyorum, yamgurlu bi havada havuza girmek (kapalıda olsa) hoş olsa gerek!
funda dedi ki…
yagmur mu yagiyo???
Adsız dedi ki…
Pourquoi j'ai fait ça ? Pourquoi j'existe ? Des questions que je me pose des fois... Tout est absurde. D'un autre côté, puisque j'existe, autant le faire bien, et prendre plaisir à ça. Pourquoi donc tu as fait ta thèse ? A quoi ça va te servir ? Tu le sauras plus tard, je crois: quand tu t'attelleras à d'autres projets.
En tout cas, félicitations !!
On est heureux avec toi !!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Gagalı Siyah Kuş

Fu (Japonca Rüzgar)

Karadeniz, Yente Yaylası ve diğerleri...