Mitoloji1

Hint Mitolojisinde gerçeğe ulaşabilmek için eski realitelerin terk edilmesi gerektiği savunulur. Bunu anlatan hikaye ise Titankaraların hikayesidir:
Nehrin Karşısına geçilecektir. Nehrin hemen kıyısında bulunan Titankaralar yolcuları kayıkla karşından karşıya geçirmektedir. Ancak kimi yolcular karşı kıyıya geçtikten sonra, kayığı bir türlü terk etmek istemezler. Sırtlarına kayığı alarak dağları tepeleri geçmeye çalışırlar. Tabi kısa bir süre sonra yorgunluktan yürüyemez bir hale gelerek oldukları yerde çöküp kalırlar. Buna karşılık kayıkları nehir bitince terk edenler rahatlıkla yollarına devam ederler ve varmak istedikleri hedefe ulaşırlar.
Bu hikaye, bağlımli oldukları fikirleri, objeleri ve hatta insanları birakamayanlarin, ve karşılaştıkları bilgileri, yeri ve zamanı geldiğinde değiştiremeyenlerin halini ne güzel anlatmış...
Bkz. Hint Felsefesi Henrih Zimmer

Yorumlar

Erdem Ferit Baskaya dedi ki…
Bence her gece kendini bırakma. Küçük katilimlarla da olsa içimiz besleniyor. Gözlerimize dolanın haricinde, içimize can katan diğer canlarla yenileniyoruz.Okumak benim için hayatı başkalarının elinden tatmak. Herkesin gönlüne sağlık.
Fuliyama dedi ki…
Sen bu satırları yazarken ben de senin sayfana bırakıyordum bir iz sevgili Ferit..
Erdem Ferit Baskaya dedi ki…
In God's Rain

There is tomorrow in everything,
That the heart sing.
Life is catering,
What the days bring.

The poet is not a king,
In what words reign.
He has an eternal spring,
In God's rain.

Dün gece uzun bir aradan sonra ilk kez İngilizce kelimeler benimleydi. Kalbimizin şarkısı yarınlarda herşey. Sevdiklerimle beslenmek ne güzel.

İngilizce yazılarımı derlediğim blog sayfamda farklı bir dilde açmaya çalışacağım zamanla yoğurduğum hayat aşkımı.
Adsız dedi ki…
Hermann Hesse
Journey to the Far East

yazdıklarınla ilgili

çok güzel bir roman...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Gagalı Siyah Kuş

Fu (Japonca Rüzgar)

Karadeniz, Yente Yaylası ve diğerleri...