Tanrı ile yemek

Sevgili Uzay'ın blogundan günüme renk katan bir alıntı...
Küçük bir oğlan çocuğu Tanrı ile karşılaşmak istiyordu. Tanrı'nın çok uzaklarda olduğunu, ona varmak için uzun bir yoldan yürümek gerektiğini biliyordu.Bir gün sırt çantasına çörek ve meyve suyu kutuları doldurup yola koyuldu. Evinden az ilerdeki parka oturmuş güvercinlere yem veren yaşlı bir adama rastladı.Çocuk yaşlı adamın yanına oturup sırt çantasını açtı. Tam meyve suyundan içecekti ki, yaşlı adamın acıkmış olacağını düşündü. Çantasından bir çörek çıkarıp ona verdi.Adam hoşnut bir şekilde çöreği kabul etti.Çocuğa gülümsedi.Adamın gülümsemesi o kadar güzeldi ki; çocuk bunu tekrar görmek istedi. Adama bu defa meyve suyu ikram etti. Adam çocuğa yine gülümseyerek karşılık verdi. Çocuk son derece mutlu olmuştu. Bütün gün öyle oturup çörek yediler, gülümsediler, tek bir sözcük bile etmediler. Hava kararmaya başlayınca, çocuk eve dönmek gerektiğini düşündü. Ayağa kalktı, bir iki adım yürüdü, sonra geri döndü adama doğru koştu, onasımsıkı sarıldı.
Evine girdi.Çocuğun yüzündeki mutlulu gören annesi merak etti."Seni bu kadar mutlu edecek ne yaptın bugün?" diye sordu."Tanrı ile yemek yedim." diye yanıt verdi.Annesinin başka soru sormasını beklemeden devam etti:"*Biliyor musun? Tanrı, gördüğüm en güzel gülümsemeye sahip...
Öte yandan, yine çocuk gibi mutluluktan gözleri parlayan adam da evine döndü.Oğlu, babasının yüzündeki bu mutlu ifadeyi görünce sordu;"Baba, seni bu kadar mutlu edecek ne yaptın, bugün?...""Parkta Tanrı ile yemek yedim... Biliyor musun, umduğumdan çok daha genç..."

Yorumlar

Antika dedi ki…
Sevgiler...

Uzay
Erdem Ferit Baskaya dedi ki…
Temmuz arşivimde yer alan "Tanrıyı Aramaya Başlıyoruz" başlıklı hislerimde "Düşlerdeki okyanusu içelim" diye seslenmiştim. Bir damla tebessümün hikayesinde yine güzel olanda bir araya geldik. Tüm katılımcılara yürekten teşekkürler.Tanrı'nın Diğer Güzel Yüzleri ile tanışıyoruz paylaşılanda.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Gagalı Siyah Kuş

Fu (Japonca Rüzgar)

Karadeniz, Yente Yaylası ve diğerleri...