Bugün ne öğrendim

Epeydir düşünüyorum da, hayat bu kadar hızlı akıp giderken ve biz de durup soluklanmayı unuturken, aslında pekçok şeyi fark edemiyoruz, idarkına varamıyoruz. Oysa insan her gün, bir kaç dakikasını, günün içinde hangi deneyimlerin ona ne gösterdiğine ayırsa, ve düzenli olarak bunu yapabilse, belki daha farkındalık dolu bir yaşam sürer. Ben de bugünden itibaren elimden geldiğince bunu yapmak istiyorum ve işte "bugünle" başlıyorum (gerçi gün henüz sona ermedi ama benim mesaim bitmek üzere):

Bugün farklı insanlarla iletişimin dikkat, çaba ve sabır gerektirdiğini ve sabırsızlığın, gerçek olanı görmemizi engellediğini öğrendim.

Ayrıca, birden çok işi aynı anda yaparken, her birinden ödün verdiğimizi ve bazı şeyleri yarım yamalak yapmak yerine hiç yapmamamızın aslında enerjiyi daha iyi bir şekilde kullanmak olduğunu öğrendim.

Son olarak, bir insanın içindeki potansiyeli kendisine keşfettirmenin en iyi yolunun, arada bir ona daha önce hiç yapmadığı şeyleri yaptırtmak olabileceğini öğrendim.

İşte böyle:)

Yorumlar

guguk kuşu dedi ki…
vayyy be bereketli günmüş. ben de aslında kızdığım şeyi fatma pınarın yrleri kirltmesi deği de onları temizleyecek olmam olduğunu farkettim. yani sorun döküp saçması değil benim toplamak istemememdi...toplamayı göze alırsam sorun yoktu. o daha çok minik ve döküp saçarak öğrenecek.....böyle düşününce, çözüm bulunabiliyor.
guguk kuşu dedi ki…
ya da toplamam olur bitrrr.
Fuliyama dedi ki…
senin içsel keşiflerin de pek bereketli sevgili Gugukum:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Gagalı Siyah Kuş

Fu (Japonca Rüzgar)

Karadeniz, Yente Yaylası ve diğerleri...