dağ, deniz ve biz



























Doğanın içinde 4 yoldaş ve yanlarında Shiva , dağdan denize doğru bir yolculuğu paylaştılar yan yana. Ağaçların dalları denize açıldı uzun bir yolun ardında ve egenin ucundan selamladılar yaşamayı. Dalgaların vurduğu kayalara söz verdiler geri dönecekleri zamanı ve tepelerinde uçan martıya fısıldadılar en derindeki sırlarını. Rüzgar sarıp sarmalarken üşüyen ruhlarını, BİRLİKTE paylaştılar hayatın büyülü anlarını...
Bugün avucumuzda ölen minik kuşun anısına...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
minik serce kusu,bizi beklemisti,..

ona baska bir araba carpmadan onu son yolculuguna goturecek bir cift eli beklemisti,sicak sevgi dolu eli,ve ardinda onu ruzgrali tepeye goturecek 4 yoldasi..

belki bugun izmirden uzak o uzak koya gitmemizin nedeni sadece tatli serce kusuydu..ona son yolculuguna ugurlamak..

gozlerim su anda dolu..
serce kusu anisina..
bilge
Erdem Ferit Baskaya dedi ki…
Birbirimizden habersiz benzer duyguları kaleme almışız:

Bir araya geldik denizin sevildiğini hissedişinde. Bir araya geldik sonsuzluğu duyarcasına. Dinledik içimizi, göz göze kurduk düşlerimizi. Bir araya geldik baktık uzaklara. Gülümsemelerimizi birbirimize verdik. Bir köpeğin başını okşadık. Ana güzel bir yansıma bıraktı gök. Yine görüşürüz dedi kalbimiz. Suskunluğumuz arabamıza binerken hayranlığımıza kapıları açtı. Yol aldı dönüşümüz. Bir gece olacaktık birlikte günün birinde. Kardeşliğimize söz verdik. Güzel bir gündü diye kapandı gözlerimiz. Teşekkür ettik birbirimize. Dağıldık pencerelerimize. Kayaları denizle baş başa bıraktık. Bizi beklediklerini biliyoruz. Hayat ne güzel gecenin içinde.
Erdem Ferit Baskaya dedi ki…
Ben de hissettiklerimi yazdım sevgiyle:

Bugün küçük bir kuş ölmüştü avuçlarımızda. Onu rüzgarın şarkısına gömmüştük. Yumuşacıktı tüyleri. Ölüm onu yüreklerimize yakınlaştırmıştı. Esintinin araladığı kanatçıklarında hissettik renklerinin sıcaklığını. Uçmak miras kalmıştı yokluğuna. Sanki gök avuçlarımızdaydı. Gözlerimiz doldu yaşamın uğurlanışında. Küçücük bedeninden geçti şehirler. Başını yasladı geceme. Bir dua salıverdim sevgiyle göklere.
Fuliyama dedi ki…
Sevgili Bilge ve Ferit, güzel yorumlarınız için teşekkürler.
Fuliyama dedi ki…
Dadal, başka işin yok mu senin?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Gagalı Siyah Kuş

Fu (Japonca Rüzgar)

Karadeniz, Yente Yaylası ve diğerleri...